Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM)
Connect with us

Örgüt ve Kurumlar

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM)

Yayınlandı

on

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin bulunduğu Çanakkale ilinin stratejik ve coğrafi konumu itibariyle daha fazla ilgili olduğu, Türk-Yunan ilişkileri, Boğazların Statüsü, Ege Sorunları, Balkanlar, Karadeniz ülkeleri ve Kafkasya ile ilgili gelişmeler; Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkilerinin çeşitli boyutları ve bölgesel olarak yakın olan ülkelerle uluslararası ticaret ve ekonomik ilişkiler gibi konularda  yoğunlaşan araştırmalar yapmak üzere kurulan  Stratejik Araştırmalar Merkezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlrini sürdürmektedir.

Merkez tespit edilmiş olan amacına ulaşmak için, ilgili mercilerden izin alınması gereken faaliyetlere yönelik olarak, gerekli izinler alınmak kaydı ile aşağıdaki faaliyetlerde bulunur:

a) Belirtilen konularda bilimsel araştırmalar yapmak; konferanslar, seminerler, forumlar ve paneller düzenlemek; yurt içinde ve yurt dışında aynı alanda faaliyet gösteren üniversiteler, dernekler ve benzeri kuruluşlar ile işbirliği yapmak.

b) Gelişen Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Deniz Hukuku prensipleri çerçevesinde, Ege Denizi sorunları ve Türk boğazlarının statüsü üzerine incelemeler ve araştırmalar yapmak.

c) Türk Yunan ilişkilerinin tarihi, kültürel, ekonomik, siyasi ve hukuksal yönlerine ilişkin araştırmalar yapmak.

d) Avrupa Birliği’ne ilişkin gelişmeler ve Türkiye’ye etkileri konusunda araştırmalar yapmak ve buna yönelik olarak Avrupa’daki resmi ve özel kuruluşlarla bilimsel işbirliği ve ortak çalışmalar yürütmek.

e) Bu faaliyetlerle ilgili amaçlarını gerçekleştirmek üzere konferanslar, sergiler, her türlü bilimsel toplantılar, geziler,  yarışmalar düzenlemek ve kitap, makale ve benzeri yayınlar hazırlamak.

 f) Merkezin faaliyet alanına giren konularda resmi ve özel kuruluşlar ile dayanışma ve araştırma işbirliğini sağlamak, faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde yerli ve yabancı uzmanlardan bilim adamlarından ve bürokratlardan yararlanmak.

g) Uluslararası ticari ve ekonomik ilişkiler çerçevesinde, özel kuruluşlarla her türlü bilimsel işbirliği yapmak ve ortak çalışmalar yürütmek.

 h) Amaçları ve faaliyetleri için her türlü taşınır ve taşınmaz mal edinmek.

Daha fazla bilgi için kurumun resmi web sitesine sam.comu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Devamını Oku
Reklam
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Copyright © 2022 Orbis Medya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ltd. Şti. Her hakkı saklıdır. Web sitemizdeki haber, makale ve içeriklerin her hakkı saklıdır. İçeriklerimizin izinsiz kullanımı halinde yasal işlem başlatılacaktır.